10 Temmuz 2015 Cuma

10 Temmuz 2015 Cuma

Herkese Merhabalar !

  Ben Biyoinformatik yaz kampı ekibinden Ahmet Paker. Çalışma tempomuz yavaş yavaş düzene girmeye ve bizi yormaya başladı. Artık ekipçe birbirimize ısınmaya ve beraber çalışmaya başladık.
  Günümüz, Python ile kod yazmayla başladı. İlk önce, verilen bir sekansta Timin (T)' leri Urasil (U) ya çevirip sekansı ekrana basan kodu yazdık. Ardından yine aynı sekansın copmlementini alıp her bir baza karşılık gelen bazı ekrana yazdırmayla devam etti ve ayrıca sekansın ters complementini alıp ekrana bastırdık. Ardından fibonacci sayıları diye bilinen
( 0,1,1,2,3,5,8,13,21...) her biri bir önceki iki sayının toplamı şeklinde devam eden bir dizide, program bize kaçıncı fibonacci sayısını istediğimizi sordu. Biz de hem iteratif hem de rekursif denilen 2 yöntemle bu soruyu çözdük ve rekursif yöntemin iteratif'e göre daha yavaş çalıştığını görmüş olduk.

   Seyit  ve Cansu  arkadaşlarımız, bitirmek üzere başladığımız "Data Science From Scratch"  kitabından Lineer Cebir in Python uygulamalarında nasıl kullanıldığından bahsettiler. 1000 kişilik üniversite kurmaya çalıştığımız "Minecraft" oyunumuza devam ettik. Bir kütüphane bir rektörlük bir DNA şeklinde havuz ve bahçe yapmıştık bugün de bir fakülte inşasına başladık.


  Ardından, dün hepimize verilen "İşletme" odaklı sunumlarımızı yaptık. Ben "Kendi İşletmenizin Yamyamı Olun" temalı bir sunum yaptım. Sunumlar bittikten sonra Python üzerinden kodlamaya devam ettik. Web üzerinden bulduğumuz bir metinde en çok geçen kelimeyi ve kaç adet olduğu ile ilgili kodu yazdık. Bunu yazarken Python daki Türkçe karakter sorunundan dolayı Türkçe harfleri İngilizce karşılığına çevirerek kodladık. Umarım ileriki günlerimiz bol programlama odaklı geçmeye devam eder. Şimdilik benden bu kadar.
Esen kalın...

 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder